h1

Kaneelkoekjes

12 september 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag heb ik kaneelkoekjes gebakken. Zoonie hier is verzot op kaneel en daarom deze koekjes.
Ik heb er ‘n zestigtal gebakken (in ‘n goed afgesloten doos blijven ze ‘n tiental dagen goed … maar iets zegt mij dat ze hier niet zo lang in de doos zullen blijven zitten).
Ingrediënten
375 gr zelfrijzende bloem
1/2 tl zout
1 zakje bakpoeder
230 gr ongezouten roomboter
300 gr witte suiker
2 grote eieren
1 tl vanille-extract
70 gr suiker
2 tl kaneel
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 190 °.
De roomboter zacht laten worden en daarna in de keukenrobot mengen met de suiker. (Zeker ‘n drietal minuten).
Daarna de eieren één voor één toevoegen en goed mengen, alsook het vanille-extract.
Daarna het zout, het bakpoeder en de bloem toevoegen en goed mengen.
Je krijgt dan ‘n zacht deeg wat je goed kan bewerken.
Dan rol je van dit deeg ‘n zestigtal balletjes van ongeveer ‘n tweetal cm doorsnee.
In ‘n plat kommetje meng je de 70 gr suiker samen met de kaneel.
Elk deegbolletje rol je door deze kaneelsuiker.
Op ‘n bakplaat leg je bakpapier en hierop leg je de deegballetjes. Laat ongeveer 5 cm tussen elk deegballetje.
‘n Tiental minuutjes bakken in de oven.

Smakelijk!

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

%d bloggers op de volgende wijze: