h1

Truffelrisotto met roodbaars en Sint-Jacobsvruchten

13 maart 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag heeft de grote Tovenaar gekookt … Was het lekker ? Het was overheerlijk en zal ’n blijvertje worden ten huize Heks.
Hieronder volgt het recept.

Wat stond er op de menu ? ’n Truffelrisotto met roodbaars en Sint-Jacobsvruchten.
Ingrediënten :
250 gr risottorijst
1 sjalot
1 ui
1 el olijfolie
1 el boter
100 gr grotchampignons
2 koffielepels truffeltapenade (te verkrijgen bij Oil & Vinegear)
3,5 dl witte wijn
3,5 dl kalfsfond
peper
zout
truffelzout (optioneel – ook te verkrijgen bij Oil & Vinegear)
40 gr geraspte Parmesan
50 gr koude boter in blokjes
2 el gehakte bieslook
Bereiding :
Ui en sjalot aanstoven in olie en boter tot glazig is, dan de risottorijst erbij doen en onderroeren tot elke rijstkorel omgeven is door wat olie.
In kleine stukjes gesneden champignons toevoegen en even laten stoven.
Hieronder de twee koffielepels truffeltapenade mengen.
De witte wijn en de kalfsfond onder elkaar mengen en 2/3 hiervan bij de rijst voegen en volledig laten opnemen.
Daarna het restant van vocht eronder brengen en laten inkoken.
Dit duurt ongeveer ’n 20-tal . Je kan best eens proeven of de rijst voldoende gekookt heeft.
Afkruiden met peper en zout en het truffelzout.
Om af te werken meng je er de boter, Parmesan en bieslook onder.

Wij hadden hierbij gebakken roodbaars en gebakken Sint-Jacobsvruchten.
Gewoon aangebakken in hoeveboter en gekruid met peper en zout.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: