h1

Lichtbruin brood met sesamzaadjes

14 maart 2010

Het Heksenketeltje

Ingrediënten
250 gr zevengranenbloem
300 gr witte broodbloem
25 gr sesamzaadjes
1 el honing
1 tl zout
7 gr droge gist
2 el olijfolie
300 gr lauw water
Bereidingswijze
In de mengkom achtereenvolgens de gist, zevengranenbloem en broodbloem doen.
Daarop de honing, zout, droge gist en olijfolie.
Als laatste het water toevoegen.
15 minuten laten kneden op middelhoge stand.
(met de hand kneden gaat ook)
’n IJzeren kom invetten en het deeg hierin storten, eens omdraaien zodat alles bedekt is met ’n laagje olie.
Afgedekt op ’n warme plaats laten rijzen (ongeveer ’n uurtje).
Daarna deeg op je werkplek storten en alle lucht eruit slaan.
Opbollen en overbrengen in ingevette broodbakblik.
Weer afgedekt laten rijzen tot het volume ongeveer verdubbeld is (ongeveer ’n uurtje).
Tijdens de tweede rijs de oven voorverwarmen op 220°.
Het brood in de oven plaatsen en ongeveer 20 minuten bakken op 220°, daarna temperatuur verlagen tot 180° en brood nog 15 à 20 minuten laten bakken tot het goudbruin is en hol klinkt.
Uit het broodblik storten en verder laten afkoelen voor je het aansnijdt.

Lekker!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: