h1

Spaanse Empanada’s

14 maart 2010

Het Heksenketeltje

Ons avondeten vandaag waren Spaanse Empanada’s.
Dit is al vaker gemaakt ten Huize Heksenketel.
Wat eet je erbij ? Gekookte rijst en ’n lekkere salade.

Ingrediënten
2el olijfolie
2 kleine uien, fijngehakt
1 grote rode paprika, fijngesneden in blokjes
2 knoflookteentjes uitgeperst
1 tl pili pili
500 gr gemengd gehakt
1 tl komijnpoeder
2 el bloem
1 tl paprikapoeder
1 klein blikje tomatenpuree
4 el water
Peper en zout
1 pak diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
1 ei
2 el melk
Bereidingswijze
In de olie de uien, paprika, knoflook en pili-pili glazig bakken.
Daarna gehakt hierbij doen en rul bakken.
Afkruiden met komijnpoeder, paprikapoeder, peper en zout.
Bloem toevoegen en goed doorroeren.
Tomatenpuree mengen met het water en als laatste toevoegen.
Nog even laten doorpruttelen op laag vuur.
Laten afkoelen
Oven voorverwarmen op 200°
Bakvorm invetten.
Snij elk bladerdeegje in twee stukken.
De ene helft, smeer je de randen in met het losgeklopt eiwit samen met de melk.
In het midden hiervan ’n hoopje van het afgekoelde gehaktmengsel leggen.
Hierop de andere helft van het bladerdeeg leggen en de zijkanten goed aandrukken met ’n vork.
Zo kan je vijf à zes pakjes maken.
De bovenkant enkele keren inprikken met ’n mes en bestrijken met het losgeklopt ei met melk.
In de oven ongeveer 20 à 25 min laten gaarbakken.
Serveren met rijst en ’n salade.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: