h1

Crumble van Prei

16 maart 2010

Het Heksenketeltje

Wat hebben we vandaag gegeten, ’n Crumble van Prei naar ’n receptje van Piet Huysentruyt. Was het lekker, hmzzz moeilijke vraag, we vonden het maar zo en zo … De reden, we vonden de Crumble op zich niet lekker, de prei met het sausje was overheerlijk.
In deze versie komt het hier dus niet meer op de tafel, de prei samen met het sausje zonder de Crumble komt nog zeker op de tafel!
Ingredienten
Crumble
200 gr bloem
150 gr zachte boter
100 gr geraspte Parmesan
Prei in saus
Klontje boter
4 Preien
Klein beetje water
Peper en Zout
2 dl volle melk
2 dl room
1 el groentenbouillon Piet Huysentruyt
Beetje Honing-Mosterd Kruiden van Piet Huysentruyt
100 gr Geraspte Mozarella
Maizena voor aan te lengen
Bereiding
Oven voorverwarmen op 180°.
Eerst maak je de Crumble door de bloem, boter en Parmesan samen te mengen tot dit de structuur heeft van grof zand.
Dan snij je de prei in ringen (niet te dik) en stoof je deze aan in de boter. Als ze zacht beginnen te worden voeg je een beetje water toe en het lepeltje bouillon. Afkruiden met peper en zout.
Melk en room toevoegen en ’n beetje laten inkoken. Bijkruiden met de Honing-Mosterdkruiden.
De Mozarella toevoegen en de saus binden met wat Maizena.
Dit giet je over in ’n ovenschotel, erover verdeel je ’n laag van het Crumble mengsel.
25 minuten in de oven plaatsen.

Wat hebben we er nog bij gegeten ? De grote en kleine tovenaar hebben ’n varkenslapje erbij gegeten, en dan hadden we nog gebakken aardappelen.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: