h1

Stoofvlees

18 maart 2010

Het Heksenketeltje

Wat hebben we vandaag in ons keteltje gegooid … Stoofvlees. Alé, eigenlijk heb ik het gisteren al klaargemaakt zodat de smaak vandaag nog beter was.
Volgens de grote tovenaar was het heerlijk. Ik moet jullie wel verwittigen, dit is ’n zoete versie.
Ingrediënten
1 kg Rundsstoofvlees
500 gr uien (de helft in ringen, de andere helft fijngesnipperd)
1/2 l rode wijn
1 bouillonblokje
Beetje Kaneel
Beetje Thym
Peper en zout
Tiental Jeneverbessen
3 Kruidnagels
Laurierblaadje
200 gr Spekblokjes
3 wortelen, geschild en in de lengte doormidden gesneden
3 stukken Peperkoek
3 el bruine suiker
3 el honing
Beetje Maizena om te binden
Bereiding
Braad het rundsstoofvlees aan in de boter, dit doe je best in gedeeltes, het mag zeker niet gaan stoven, maar moet ’n mooi bruin korstje krijgen, ik heb dit in drie keer gedaan.
Vlees uit de pan halen en even apart houden.
Uien aanstoven in de achtergebleven uien tot deze glazig zijn, heel klein beetje water toevoegen voor het aanbaksel los te maken.
Vlees toevoegen en de rode wijn toevoegen. Het vlees moet juist onderstaan. Moest de wijn niet genoeg zijn, mag je gerust de rest van de wijn toevoegen.
Bouillonblokje, kaneel, thym, peper, zout, jeneverbessen, kruidnagen en laurierblaadje toevoegen.
Spekblokjes erbij doen.
’n dik uur laten stoven.
Dan de wortels in zijn geheel toevoegen (dit is enkel om ’n zachte zoetige smaak aan het stoofvlees te geven).
Nog ’n uur à anderhalf uur laten stoven. Dan de peperkoek toevoegen en laten wegsmelten.
Nadien de bruine suiker en de honing toevoegen en beetje laten inkoken.
Indikken met ’n beetje maizena.
Wij hebben dit gegeten met frietjes.

Smakelijk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: