h1

Loempia’s

20 maart 2010

Het Heksenketeltje

De heks had dus echt geen zin in kip uit de oven, maar wel aan loempia’s. De grote tovenaar wou niet dat ik “diepvriesbrol” ging halen en ging zelf loempia’s proberen te maken. Met ’n bijpassend currysausje.
Ik moet zeggen, ’n héél geslaagd experiment.
Deze blijft erin!
Ingrediënten
1 enkele kipfilet
2 worteltjes in dunne reepjes gesneden
1 prei in dunne reepjes gesneden
2 bosuitjes in kleine ringetjes gesneden
1 ajuin en dunne reepjes gesneden
100 gr sojascheuten
1 el olijfolie
Peper en zout
2 el Ketjap Manis
1 scheutje sesamolie
1 bakje verse Koriander
6 vellen rijstpapier
Klontje boter
3 dl room
Aziatische kruiden van Oil & Vinegar (of andere curry kruiden)
Wokmolentje van Piet Huysentruyt
1 tl mosterd
Peper en zout
Bereidingswijze
De groentjes (wortelen, prei, ajuin, ajuinepijpkes en sojascheuten) aanstoven in wat olijfolie. Kruiden met peper en zout en het wokmolentje.
Beetgaar stoven en de Ketjap en sesamolie toevoegen.
Laten afkoelen op ’n bord.
De kip in kleine stukjes snijden en aanbakken in wat boter. Ook kruiden met sesamolie, ketjap en het wokmolentje.
Bij de groenten op het bord doen en mengen.
Hierover de helft van de gesnipperde koriander verdelen.
De rijstvellen weken in koud water en op ’n vochtige handdoek leggen totdat ze zacht zijn.
Op de rijstvellen ’n gedeelte van het kipmengsel leggen en ’n loempia van vormen.
Het uiteinde insmeren met eigeel en dichtplakken.
Dit is voldoende voor zes loempia’s.
Dan het roomsausje maken.
De boter laten smelten en de room toevoegen.
1 tl mosterd toevoegen en de Aziatische kruiden (of currykruiden).
Beetje sesamolie toevoegen en peper en zout naar smaak.
Laten inkoken en afwerken met de rest van de verse koriander.
De loempia’s enkele minuten bakken in het hete frituurvet.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: