h1

Maïsbrood

21 maart 2010

Het Heksenketeltje

Wat is het vandaag geworden ? ‘n Maïsbrood.
Ik had bij de molenaar Maismeel gehaald. Wat zat hierin, tarwebloem, stukjes Maïs, sojameel en zonnebloempitjes.
Het riekt allesinds heerlijk!
Ingrediënten
200 gr maïsmeel
350 gr witte broodbloem (Patentbloem)
7 gr gedroogde gist
7 gr zout
10 gr olijfolie
10 gr honing
280 ml handwarm water
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in de mengkom van de keukenmachine.
Wel erop letten dat het zout en de gist elkaar niet raken.
Laat dit 15 minuten kneden op middelhoge stand.
Overbrengen in ‘n ingevette kom en afgedekt met ‘n keukenhanddoek 1 uur laten rijzen.
Daarna het deeg doorslaan (alle lucht eruit kloppen).
Oven voorverwarmen op 200 °.
Overbrengen in ‘n ingevette broodvorm en nog 1 uur laten rijzen(tot het dubbel van het volume).
Het brood 35 à 40 minuten laten bakken.
Onmiddellijk uit de bakvorm halen en op ‘n rooster verder laten afkoelen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: