h1

Ovenschotel met gehakt en prei

22 maart 2010

Het Heksenketeltje

Wat stond er op de menu, ’n ovenschoteltje.
Die had ik gisteren al gemaakt, doordat we met de examens zitten, dus s’avons gewoon in de oven schuiven.
Ingrediënten
Klontje boter
500 gr gemengd gehakt
Beetje peper en zout
Knoflookpoeder
Bieslook
Klontje boter
4 preien
Beetje water
Groentenbouillonblokje
200 ml melk
200 ml room
Honing-Mosterdkruiden van Piet Huysentruyt
75 gr geraspte mozarella
Peper en zout
Nootmuskaat
100 gr gratinkaas
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 °.
Het gehakt rul bakken in wat boter. Als dit gebeurt is ’n winig water toevoegen samen met peper en zout en het knoflookpoeder.
Gesnipperde bieslook toevoegen.
Overbrengen in ’n ovenschaal.
De prei in kleine stukken snijden en aanstoven in wat boter. Als hij beetgaar is ’n weinig water toevoegen alsook het bouillonblokje.
Als dit helemaal opgenomen is, de melk en room toevoegen en verder afkruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Op het laatste moment de mozarella toevoegen.
Deze massa overbrengen op het gehakt.
Afdekken met  de gratinkaas.
25 à 30 minuten in de oven laten opwarmen tot de kaas bruin begint te worden.

Serveren met gebakken aardappeltjes of puree.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: