h1

Tomatenrisotto

23 maart 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag waren het varkenskoteletten met groene boontjes gestoofd in ’n sjalotje en look.
Maar wat weer erbij , ik had écht geen zin in weer aardappelen … dus we gingen maar es ’n tomatenrisotto proberen.
Het was wel ’n geslaagd experimentje.
Ingrediënten
1 soeptas risottorijst
2 soeptassen kippebouillon
2 dl tomatenpassata
1 glas witte wijn
1 ajuin fijngesnipperd
2 el olijfolie
2 teentjes look gesnipperd
50 gr boter
50 gr Parmesan
Bosje Basilicum, fijngehakt
Peper en zout
Bereidingswijze
De olijfolie verhitten en de ajuin glazig stoven samen met de knoflook. De risotto rijst erbij doen en doorroeren tot elke rijstkorreltje met wat olie bedekt is.
Het glas wijn toevoegen en helemaal laten uitkoken.
De passata toevoegen en even laten uitbakken.
Dan 1/3 van de bouillon toevoegen en helemaal laten opnemen.
Het restant van de bouillon toevoegen en op zacht vuur helemaal laten opnemen totdat de rijstkorrels beetgaar zijn.
Dit kan tot 20 minuten duren.
Eventueel wat meer bouillon gebruiken.
Afwerken met de parmesan en boter.
De basilicum fijnsnipperen en van het vuur af toevoegen.

Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: