h1

Pasta met Prei en Spekjes

24 maart 2010

Het Heksenketeltje

Het is examentijd ten huize heks, dus gaan er de volgende week veel vlugge maaltijdjes op de menu staan.
Alle tijd gaan naar de examens van de kleine tovenaar.
Dus stond er vandaag ’n vlugge pasta op de menu, maar daarom niet minder smakelijk.
En geeft toe, zoiets is toch smakelijker dan ’n vlug frietje eten ofzo hé … dat zal iets zijn voor later op de week …
Ingrediënten
1 sjalotje fijngesnipperd
100 gr spekblokjes
Klontje boter
2 preien fijngesnipperd
beetje water
200 ml room
200 ml volle melk
Kippenbouillon (ik gebruik deze van Piet Huysentruyt)
Dolce Vita kruiden (Piet Huysentruyt)
Peper en zout
75 gr Mozarella
250 gr Pasta
Bereidingswijze
Ruim water aan de kook brengen voor de pasta te koken. Zout en wat olijfolie in het water doen.
Terwijl dit gebeurt kan je de saus maken.
Het sjalotje en de spekblokjes aanstoven in de boter tot het spek kleur begint te krijgen.
De fijngesneden prei toevoegen en laten stoven tot hij beetgaar is.
Een weinig water toevoegen alsook wat kippebouillon.
De room en melk toevoegen en laten inkoken.
Wat bijkruiden met Dolce Vita kruiden en peper en zout.
Van het vuur af de geraspte Mozarella toevoegen.
De pasta gaarkoken en mengen onder de saus.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: