h1

Ovenschotel met Kabeljauw, Pesto en Prei

28 maart 2010

Het Heksenketeltje

 Zondag is hier dikwijls experimenteerdag, zo ook weer vandaag.
Ik had me toch zo’n zin in vis en dus ja, wat gaan we daar weer van maken.
Vanalles bijeengekapt wat nog voorradig was en we zijn op ’n heel lekker receptje uitgekomen.
Dit zal zeker nog meer op tafel komen hier.
Ingrediënten
2 kleine uien
4 kleine preien
2 teentjes look
Beetje boter
Beetje water
Groentenbouillon (ik gebruik altijd de bouillons van Piet Huysentruyt)
3 dl room
3 el Pesto (ik heb die van Bertolli gebruikt)
Peper en zout
500 gr kabeljauw
100 gr Mozarella
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200 °.
De ui, prei en knoflook fijnsnipperen.
De ui glazig stoven in de boter samen met de knoflook en de prei hierna eraan toevoegen.
Beetgaar stoven, beetje water toevoegen en ’n lepeltje groentenbouillon.
De room toevoegen de pesto.
Beetje laten inkoken en afkruiden met peper en zout.
Mocht er te weinig saus zijn, kan je altijd wat room toevoegen.
Pan van het vuur nemen.
De kabeljauw in blokjes van ongeveer 2 cm snijden, kruiden met peper en zout en rauw toevoegen aan het preimengsel.
Overbrengen in de ovenschotel en bestrooien met de mozarella.
20 minuten in de oven zetten, tot de kaas mooi bruin gekleurd is.

Wij aten dit vandaag met pasta, maar je kan er evengoed aardappeltjes of puree bij eten.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: