h1

Wortelpuree

29 maart 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag échte boerenkost ten huize Heks.
Wat stond er op de menu, wortelpuree, met voor de grote tovenaar Chipolata’s en voor de kleine tovenaar en mij ’n Kip Krokant.
Hoe maak je nu die lekkere puree …
Ingrediënten
1 kg bloemige aardappelen
500 gr wortelen
100 gr boter
Klein glas melk
Peper, zout en nootmuskaat
2 el bladpeterselie, fijngesnipperd
Bereidingswijze
De worteltjes schillen en in schijfjes snijden van ongeveer ’n halve cm en beetgaar koken in gezouten water.
De aardappelen schillen, in blokjes snijden en gaar koken in gezouten water.
’n Puree maken van de aardappelen door de boter en de melk toe te voegen, dit allemaal fijn te stampen en goed afkruiden met peper, zout en nootmuscaat.
Stampen tot ’n glade puree.
Met ’n houten lepel de gare worteltjes en peterselie toevoegen.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: