h1

Brood met Roggemeel

31 maart 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag ’n broodje met ’n gedeelte roggemeel in.
Dit geeft ’n redelijk donker broodje
Ingrediënten
10 gr droge gist
150 gr grof Roggemeel
400 gr Witte bloem
7 gr zout
15 gr honing
10 gr olijfolie
280 ml lauw water
Bereidingswijze
Doe de bloem, gist en honing in de kom van de standmixer. Voeg de olie en het water toe. Kneed met de deeghaak in ± 10 minuten tot een soepel deeg. Voeg na 5 minuten kneden het zout toe. Voeg nog wat bloem toe als het deeg te nat is of wat water als het deeg te droog is.
Vet een kom in met wat olie en leg het deeg hierin, 1 keer keren zodat alle kanten met olie bedekt zijn. Laat afgedekt in 45 – 60 minuten tot dubbel volume rijzen.
Sla de lucht uit het deeg en vorm het tot ‘n broodvorm en breng over in de ingevette broodvorm.
Laat nog 45 à 60 minuten rijzen tot het dubbele volume.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °.
Bak het brood 15 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 200 ºC. Bak in nog 20 – 25 minuten gaar en bruin (totale baktijd 35 – 40 minuten). Stort het brood direct op een rooster en laat het afkoelen voordat je het gaat snijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: