h1

Quiche met Rode Ui, Mozarella en Pancetta

31 maart 2010

Het Heksenketeltje

Hmmmmmm ’n geslaagd nieuw recept! Deze blijf erin.
’n Quiche met ’n twist .. En verrassend lekker!
Ingrediënten
Bodem
100 gr geraspte mozarella
115 gr bloem
125 gr boter
Vulling
3 eieren
100 ml room
2 rode uien
100 gr Pancetta
Bieslook
Peterselie
Peper en zout
50 gr geraspte Mozarella
125 gr gewone Mozarella
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°
Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en leg de plakjes pancetta erop en bak ze 6 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Smelt de boter en meng de bloem eronder en daarna de mozarella, en roer samen tot ’n samenhangend geheel. Het zal ’n nat brokkelig geheel zijn.
Even laten opstijven.
Snij de ui in halve maantjes (dun).
Klop de eieren los met de room en voeg peper, zout, peterselie en bieslook toe.
Verbrokkel de gewone Mozarella onder het eimengsel en voeg er ook de geraspte mozarella onder.
Roer de ajuin erdoor en verbrokkel de Pancetta in het eimengsel (niet te kleine stukken).
Vet de vorm in en verdeel het deeg over de vorm.
Dit moet je met de hand doen, het is geen elastisch deeg.
Iets van de rand afblijven.
Doe het eimengsel erover.
Bak de quiche in 30 à 40 minuten gaar in de oven.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: