h1

Luikse Bouletten

1 april 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag stonden er Luikse Bouletten op de menu.
Dit is één van de favorieten van de grote Tovenaar.
En hoe maken wij dit klaar
Ingrediënten
500 gr gemengd gehakt
1 sjalot fijngesnipperd
1 teentje look
Paneermeel
Zout
Peper
1 el gesnipperde peterselie
1 ei
50 gr roomboter
1 el fijne suiker
2 el balsamico azijn
200 gr fijngehakte ajuin
tijm
laurierblad
2 el luikse stroop
Bereidingswijze
Meng het gehakt met de gehakte sjalot, het paneermeel, de peterselie, look, zout, peper en het ei. Maak er 8 à 10 gehaktballetjes van.
Warm de boter op en laat de balletjes rondom rond bruin bakken. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Blussen met de azijn en de suiker, de helft laten verdampen en de ui, de tijm (1 tl) en het laurierblad toevoegen.
Plaats de balletjes op het bedje van ui en voeg er water aan toe tot op halve hoogte.
Laat gedurende 20 minuten afgedekt garen.
Dan de 2 el stroop toevoegen en nog even laten inkoken.
Eventueel de saus aandikken met Maizena.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: