h1

Balletjes in Tomatensaus

2 april 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag mocht de kleine heks kiezen. Altijd als ze het weekend naar ons komt.
En balletjes in tomatensaus is één van haar favorietjes.
Hoe hebben wij dit gemaakt.
Ingredënten
Balletjes
500 gr gemengd gehakt
1 sjalotje, fijngesnipperd
3 el paneermeel
1 ei
2 el peterselie
2 teentjes look geperst
Zout en Peper
Tomatensaus
1 ui gesnipperd
1 el gedroogde oregano
1 el olijfolie
2 teentjes look geperst
1 blik gepelde tomaten
2 dl pasata
Peper, Zout, 2 bouillonblokjes
1 dl room
Bereidingswijze
Alle ingrediënten voor de balletjes goed mengen en balletjes van ongeveer de grootte van ’n pingpongballetje maken.
Afdekken en even in de frigo zetten.
Voor de saus:
De olie in ’n kookpot doen en de ajuin samen met de gedroogde oregano aanstoven tot deze glazig is.
Het blik gepelde tomaten toevoegen samen met nog ’n half blik water en de 2 dl pasata.
De bouillonblokjes toevoegen en alles samen ’n half uurtje laten sudderen. Proeven en kruiden met peper, zout en eventueel nog extra oregano.
De balletjes erin doen en gaar laten worden.
Als de saus te dik wordt, beetje met water aanlengen.
De room toevoegen en even laten inkoken.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: