h1

Vanille-ijs

3 april 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag geen hoofdgerecht ten huize heks. We hebben Pasen gevierd bij Oma & Opa Helchteren, samen met de rest van de familie.
Wat stond er daar op de menu, grillen … En lekker dat het weer was.
Als aperitief had Oma zelfgebakken worstenbroodjes, lookbroodjes en broodjes met Mozarella.
Hier zijn we de voorbereidingen voor het eten van morgen aan het maken, als Oma & Opa Neeroeteren naar hier komen.
Gisteren heeft de Tovenaar ’n ijsmachine kado gekregen voor Pasen.
Dus vandaag dadelijk proberen.
Als eerste dit Vanille-ijs
Ingrediënten
250 ml volle melk
1 vanille stokje
4 eierdooiers
75 gr witte suiker
250 ml room
Snufje zout
Bereidingswijze
De melk samen met de room in ’n RVS kom doen en hierin het merg van het vanillestokje doen, alsook de hele vanillestok.
Laat dit mengsel au bain marie verwarmen (op medium vuur).
De eierdooiers samen met de suiker en het zout luchtig kloppen.
Als de melk lauw is, het eimengsel toevoegen en dit opkloppen (op laag vuur). Er goed voor zorgen dat dit mengsel niet stolt!
Als dit mengsel wat ingedikt is, het laten afkoelen, lieft ’n uurtje in de frigo.
Dan overbrengen in de ijsmachine en ongeveer ’n half uurtje laten draaien.
Overbrengen in ’n doosje voor de diepvries en verder laten opstijven.

De kids hebben juist geproeft en vonden het heerlijk! Beter dan ijs van de winkel zeiden ze .

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: