h1

Taart voor de Schoonouders (40-jarig Huwelijk)

1 mei 2010

Het Heksenketeltje

De schoonouders waren 40 jaar getrouwd en wij waren uitgenodigd om te gaan eten.
Om niet zomaar weer met ’n bosje bloemen ofzo af te komen had ik het idee voor ’n speciale taart te bakken, en het is ’n succes geworden!
Het is ’n dubbele biscuit taart geworden, gevuld met Bokkepootjesbotercreme, afgewerkt met Marshmellowfondant die ik donkerroze gekleurd had en afgewerkt met wat versiersels in gewoon wit Marshmellowfondant.
Hoe vinden jullie dit eerste exemplaar ? Ik vond het nogal gelukt, de kinderen ook en de schoonouders waren super blij ermee.
Hoe maken we dit bont taartje.
Biscuit
Ingrediënten
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout
Bereidingswijze
Beboter twee ronde bakvormen van 20 cm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in. Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom en mix tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; mix zeker 10 minuten!
Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen! Schep het beslag in de bakvorm. Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C. De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken). Laat de biscuit afkoelen op een rooster.
Zwitserse botercreme (’n gedeelte wordt gemengd met bokkenpootjes)
Ingrediënten
90 gr eiwitten
180 gr suiker
270 gr boter
Bereidingswijze
Mix eerst ’n meringue van de eiwitten en de suiker, dit doe je best in ’n keukenmachine, ik heb het geheel zeker 8 minuten laten opkloppen tot je ’n mooie stijve meringue hebt.
De boter heb ik 30 seconden in de microgolf oven gezet en dan goed laten doormengen (nog eens ’n viertal minuten).
Daarna heb ik de helft van de botercreme gemengd met 8 verkruimelde bokkenpootjes.

Na afkoeling van de taarten, snij je beide taarten overlangs doormidden.
Je legt de eerste helft op ’n taartschotel en smeert deze in met de bokkenpootjescreme, hierop leg je tweede helft en smeert deze ook in met de bokkenpootjescreme, dan leg je weer ’n helft erop en smeert weer ’n royale laag van de bokkenpootjescreme en hierop leg je de laatste helft van de tweede taart.
Je moet wel zien dat alles mooi gestapeld is.
Hierna werk je de hele biscuit af met de gewone botercreme, aan zowel de zijkanten als de bovenkant en je strijkt dit heel glad. Dit laat je dan opstijven in de frigo.

Ondertussen rol je de marshmellowfondant uit (ik heb deze online gekocht – wie meer info wilt hebben hierover mag mij altijd ’n mailtje doen). Je haalt de taart uit de frigo en bekleed deze met de fondant. Afwerken met ’n paar versiersels.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: