h1

Risotto met Shi-Takes

7 mei 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag vrijdag, zoals altijd ’n vlug gerechtje. Ik had zin in rijst, dus vlug ’n Risotto onder elkaar gedaan, ’n vegetarische. Je kan er nog altijd kip onder doen of apart bijbakken.
Ingrediënten
2 sjalotjes fijngesnipperd
2 teentjes knoflook uitgeperst
2 el olijfolie
150 gr shi-takes
2 el verse bladpeterselie, fijngesnipperd
150 gr arboriorijst (risotto-rijst)
1 dl witte wijn
1 l tuinkruidenbouillon
Bereidingswijze
In een pan de olijfolie verwarmen en hierin één gesnipperd sjalotje en de knoflook laten bakken, als de sjalot zacht geworden is de shi-takes toevoegen en laten opbakken tot ze lichtbruin beginnen te worden, kruiden met peper en zout en dan de gesnipperde peterselie toevoegen.
Aan de kant zetten.
In ’n pot wat olijfolie verwarmen en hierin de overgebleven sjalot opbakken, als deze zacht is de risotto toevoegen en deze goed in de olie roeren.
Als de risotto met de olijfolie bedekt is de wijn toevoegen en deze volledig laten uitkoken, zodat alle alcohol verdampt is.
Als dit gebeurd is, pollepel per pollepel de bouillon toevoegen. De volgende lepel pas toevoegen als de vorige helemaal opgenomen is.
Dit herhalen tot de risotto gaar is, dit kan tot 20 minuten duren. Op het laatste de shi-takes toevoegen, de laatst bouillon moet niet volledig opgenomen worden, zodat de risotto niet te droog wordt.
Proeven en eventueel bijkruiden met peper en zout.
Voor de liefhebbers kan je nog geraspte parmezan toevoegen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: