h1

Kreeftje voor Moederdag

8 mei 2010

Het Heksenketeltje

De grote tovenaar zou koken vanavond, voor moederdag, omdat we morgen bij mijn mama gaan eten voor moederdag en daar krijgen we onze eerste Barbeque van het jaar.
Ik had het winkellijstje gekregen en hij heeft het klaargemaakt. Over het slagveld dat mijn keuken daarna was, zullen we even maar niets zeggen …
Hoe heeft hij dit nu klaargemaakt :
Ingredienten
1 verse kreeft
2 l water
2 wortelen in blokjes gesneden
1 ui in stukken gesneden
1 prei in stukken gesneden
1 el groentenbouillon Piet Huysentruyt
2 laurierblaadjes
2 takjes thym
1 el korianderballetjes
2 teentjes knoflook, doormiddag gesneden
Peper en zout
Topping
50 gr boter
2 el peterselie
stukje van 5 cm prei, heel fijn gesnipperd
half sjalotje, heel fijn gesnipperd
2 lookteentjes uitgeperst
Peper en zout
Bereidingswijze
Maak ’n sterke bouillon van alle ingrediënten zoals hierboven omschreven (niet die van de topping).
Laat de bouillon aan de kook komen en leg er dan de levende kreeft in en laat vijf minuten koken.
Daarna uit de bouillon halen en een beetje laten afkoelen.
Ondertussen kan je de topping maken.
Je laat de boter smelten en doet de rest van de ingrediënten erbij en laat deze zacht worden.
Afkruiden met peper en zout.
De oven voorverwarmen op 180 °.
De kreeft in twee snijden en de topping erover verdelen.
10 minuten laten doorwarmen in de oven en serveren met vers stokbrood.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: