h1

Ovenschoteltje met Kip

11 mei 2010

Ik had ’n mooie foto van dit ovenschoteltje, maar …. ik had ze gewist voor ik ze overgezet had op de computer.
Ik wou toch het recept meegeven omdat het écht wel iets lekker was.
Speciaal, maar wel heel smakelijk.
Wij hadden er gewoon stokbrood bij, maar volgens ons was het met rijst ook heel lekker geweest.
Ingrediënten
500 gr kipfilet in kleine blokjes gesneden
Dolce Vita kruiden Piet Huysentruyt (Lookmengeling)
1 el boter
Peper Zout
2 uien fijngesneden
1 rode paprika fijngesneden
1 groene paprika fijngesneden
30 gr bloem
1 dl witte wijn
4 dl tuinkruidenbouillon
Zout
Peper
1 bakje champignons fijngesneden
1 blik gepelde tomaten
150 gr geraspte mozarella
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200 °.
De kipfilet kruiden met peper, zout en de dolce vita kruiden.
De boter laten smelten en hierin de kipfilet bruinbakken.
In ’n ovenschotel overbrengen.
In het achtergebleven vet de uien en paprika aanstoven, tot deze zacht zijn en de ui begint te kleuren.
De bloem toevoegen en even laten meebakken.
De witte wijn toevoegen en de alcohol laten uitdampen.
Daarna de bouillon toevoegen en laten indikken tot ’n dikke saus.
Bijkruiden met peper, zout en de lookkruiden.
Over de kipfilet gieten.
Het bakje champignons aanbakken in ’n weinig boter met peper en zout en laten bruinen.
Over de paprikasaus doen.
Het blik gepelde tomaten over de champignons verdelen en wat aandrukken.
Hierover wat peper en zout en lookkruiden doen.
Dan afwerken met de geraspte kaas.
Afdekken met aluminiumfolie en 40 minuten laten doorwarmen in de oven.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: