h1

Balletjes in Tomatensaus

13 mei 2010

Het Heksenketeltje

De kleine heks mocht kiezen vandaag wat er op de menu kwam, en rara, wat werd het …. Balletjes in tomatensaus, één van haar favorietjes.
Vandaag had ik er zelfgemaakte frietjes bij gemaakt.
Ingrediënten
Tomatensaus
2 uien fijngesnipperd
2 el gedroogde oregano
700 ml pasata
300 ml water
2 bouillon blokjes knorr Italiano
1 kl Dolce Vita lookkruiden Piet Huysentruyt
2 uitgeperste knoflookteentjes
Peper en Zout
Balletjes
750 gr gemengd gehakt
1 eitje
2 el gedroogde peterselie
Peper
Zout
Lookpoeder
6 el Panko of paneermeel
Bereidingswijze
De ui samen met de oregano aanstoven in 1 el olijfolie tot de ui zacht begint te worden.
De pasata en het water toevoegen alsook de bouillonblokjes.
Een half uurtje laten sudderen en dan kruiden met de rest van de kruiden en de knoflook.
Ondertussen alle ingrediënten van de balletjes onder elkaar doen en balletjes maken ter grootte van ’n pingpong balletje.
De balletjes dan rauw in de tomatensaus doen en nog ’n klein uurtje op ’n laag vuurtje laten sudderen.
Je kan nog bijkruiden naar smaak en eventueel de saus nog wat indikken met Maizena.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: