h1

Stoofvlees

19 mei 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag nog eens lekker stoofvlees en ze hebben er van gesmuld hier.
Het is nogthans heel simpel om klaar te maken.
Ik moet wel zeggen, het is ’n zoetere versie.
Ingrediënten
800 gr mager rundsstoofvlees
2 el boter
2 dikke uien in fijne halve maantjes gesneden
3 el bruine suiker
3 el honing
1/2 fles tafelbier piedboeuf donker
peper en zout
Bereidingswijze
Het stoofvlees in kleine blokjes snijden en aanbraden in de boter tot het ’n bruin korstje krijgt, kruiden met peper en zout.
Het vlees dan overbrengen op ’n bord en in het achtergebleven vet de uien aanstoven tot ze zacht beginnen te worden.
Het vlees terug toevoegen en de halve fles tafelbier.
Een uurtje laten sudderen op ’n zacht vuurtje met het deksel op de pan en dan  honing en de suiker toevoegen.
Nog zeker anderhalf uur op ’n zacht vuur laten sudderen met het deksel op de pan.
De saus dikt vanzelf goed in, mocht ze nog te lopend zijn kan je nog wat indikken met Maizena.

Smakelijk !

2 reacties

  1. Jummie dat ziet er echt lekker uit! Ben gek op stoofvlees, en inderdaad het is niet moeilijk te maken alleen moet je wel de tijd nemen, ideaal voor een zondag, bij ons dan.

    Leuke site trouwens!

    Groetjes Anja


    • Hey Anja,
      Bedankt hoor!
      Ik moet op woensdagnamiddag niet werken, daarom heb ik dan al eens meer tijd op zo’n gerechtjes te maken.
      Ik heb trouwens al verschillende dingen van jouw site gemaakt ook, en die zijn hier zeker in de smaak gevallen🙂
      Groetjes



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: