h1

Gebakken Meringues

20 mei 2010

Het Heksenketeltje

Ik had nog heel veel van de rauwe meringue over van op de cupcakes, en voedsel zou nooit weggegooid mogen worden.
Dus voor de meringues volg je hetvolgende recept :
Meringue
Ingrediënten
160 gr eiwit (van 5 grote eieren)
200 gr suiker
Bereidingswijze
Het eiwit samen met de suiker stevig opkloppen tot ’n meringue (dit kan tot tien minuten duren).
De meringue moet stevige pieken vormen.
Deze hoeveelheid is echter veel te veel voor deze cupcakes, dus van de rest gaan we gebakken meringues maken.
De meringue met ’n spuitzak op de cupcakes spuiten en dan even het brandertje erover laten gaan tot het wat gebruind wordt.

De oven voorverwarmen op 120 graden.
Op ’n ovenschotel ’n vel bakpapier leggen en hierop hoopjes meringue leggen van ongeveer 5 cm doorsnede.
In één uur krokant laten bakken in de oven.

Lekker bij ’n ijsje met chocolade saus!

Smakelijk !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: