h1

Risotto met Prei, Champignons en Italiaanse Ham

21 mei 2010

Het Heksenketeltje

Mjah, wat ging ik eten vanavond. Het ventje was weg vissen en ik had zin in rijst …. door de frigo gegaan en gekeken wat er nog inlag en het is deze risotto geworden.
Echt ’n lekkere … vlug het recept neertypen zodat we het zeker niet vergeten!
Ingrediënten
6 grote shi-takes in kleine stukjes gesneden
1 prei fijngesnipperd
1 el boter
1 el olijfolie
2 knoflookteentjes fijngesnipperd
3 el fijgesneden bladpeterselie
3 schijven Italiaanse hesp fijngesnipperd
1 dl witte wijn
7 dl kippenbouillon (piet huysentruyt)
2 koppen risotto-rijst
Bereidingswijze
De shi-take eerst aanstoven in de boter en de olie en daarna de prei en de knoflook erbij doen.
Lichtjes laten bruinen en dan de peterselie erbij.
Dit mengsel even apart houden.
Nog wat boter en olie verhitten in dezelfde pan en  de Italiaanse hesp aanbakken tot deze begint te bruinen.
De risotto toevoegen en goed omroeren zodat hij helemaal bedekt is met wat boter en olie.
De wijn toevoegen en deze helemaal laten uitkoken.
Dan deel per deel de bouillon toevoegen tot de risotto beetgaar is.
Dit kan tot 25 minuten duren.
Het champignon-preimengsel toevoegen en serveren.

Smakelijk !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: