h1

Biscuit met Toblerone-vulling en roze botercreme

24 mei 2010

Het Heksenketeltje

Ik had me toch écht zin om te bakken vandaag, dus maar iets gemaakt voor bij het ventje op het werk ook voor morgen.
Deze dubbele cake, ziet er wel lekker uit hé …
Hoe hebben we deze gemaakt …

Biscuit
Ingrediënten
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout
Bereidingswijze
Beboter twee ronde bakvormen van 20 cm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in. Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom en mix tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; mix zeker 10 minuten!
Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen! Schep het beslag in de bakvorm. Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C. De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken). Laat de biscuit afkoelen op een rooster.
Zwitserse botercreme (‘n gedeelte wordt gemengd met één reep gesmolten toblerone)
Ingrediënten
100 gr eiwitten
200 gr suiker
300 gr boter
Bereidingswijze
Mix eerst ‘n meringue van de eiwitten en de suiker, dit doe je best in ‘n keukenmachine, ik heb het geheel zeker 8 minuten laten opkloppen tot je ‘n mooie stijve meringue hebt.
De boter heb ik 30 seconden in de microgolf oven gezet en dan goed laten doormengen (nog eens ‘n viertal minuten).
Daarna heb ik de helft van de botercreme gemengd met één reep gesmolten toblerone.

Na afkoeling van de taarten, snij je beide taarten overlangs doormidden.
Je legt de eerste helft op ‘n taartschotel en smeert deze in met de tobleronecreme, hierop leg je tweede helft en smeert deze ook in met de tobleronecreme, dan leg je weer ‘n helft erop en smeert weer ‘n royale laag van de tobleronecreme en hierop leg je de laatste helft van de tweede taart.
Je moet wel zien dat alles mooi gestapeld is.
Hierna werk je de hele biscuit af met een klein gewone botercreme (die ik roze gekleurd had met voedselkleurstof), aan zowel de zijkanten als de bovenkant en je strijkt dit heel glad. Dit laat je dan opstijven in de frigo.

Je haalt de taart uit de frigo en strijkt er de rest van de botercreme op. Afwerken met ‘n paar versiersels in fondant.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: