h1

Pide’s of Gevulde Turkse Broodjes

25 mei 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag had ik ’n halve dag verlof. En dus tijd om wat te kokkerelen.
Ik had dit receptje die weekend al gevonden en het leek me wel wat … en ohohoh, wat lekker!
Beetje tijdrovend, dat wel, maar je krijgt dan ook iets lekkers op je bord.
Gevulde broodjes met ’n gehaktmengeling.
Hoe maken we dit klaar ?
Ingrediënten en bereidingswijze
Brooddeeg
600 gr witte patentbloem (gewone witte bloem)
300 ml lauwe melk
1 zakje van 7 gr gedroogde gist
1 tl zout
1 el suiker
40 cl boter
Meng alles in de keukenmachine, onderaan de gist, daarop de bloem en daarop de rest van de ingrediënten.
Zeker tien minuten goed laten doorkneden.
Afgedekt zeker tien minuten laten rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Vulling
1 gele paprika, heel fijn gesnipperd
1 rode paprika, heel fijn gesnipperd
2 uien, heel fijn gesnipperd
6 el bladpeterselie, heel fijn gesnipperd
1 tl sambal
3 tl zoete peperpuree (te koop in de turkse winkel onder de naam tatli biber salcasi) – kan ook zonder
500 gr gehakt
1 doos gepelde tomaten, heel fijn gehakt
Peper en zout
2 volle tl boter
Alles voor de vulling goed onder elkaar mengen.
Verwarm de oven op 180 °.
Het gerezen deeg in 15 gelijke balletjes verdelen en even opbollen.
Hierna elk bolletje uitrollen tot ’n ovaal van ongeveer ’n vijftiental cm.
In het midden ’n dikke el van het gehaktmengsel verdelen en de randen ’n heel klein beetje over de vulling leggen, zodat je nog ’n mooiere ovaal krijgt.
Voor deze hoeveelheid heb je twee bakplaten vol.
Leg op de bakplaat ’n vel bakpapier en vet dit in.
Hierop leg je de pakketjes die je met de puntjes oppakt zodat de ovaal vorm mooi behouden blijft.
Op de bakplaat nog ’n twintigtal minuten laten rijzen.
Dan afbakken in 25 à 30 min in de oven, tot ze mooi lichtbruin zien (kan variëren van oven tot oven)

Smakelijk!

Advertenties

4 reacties

  1. Zoooo dat ziet er lekker uit!! Ga ik zeker eens proberen.


    • Zeker doen! Was heel lekker.
      Zoonie heeft zelfs meegeholpen met het deeg.
      Veel succes ermee!


  2. en dit ga ik eens in het weekend proberen als ik niet hoef te werken, ziet er goed uit en is vast heel leuk om te doen.
    groeten,
    tonia


    • Hallo Tonia,
      Ze zien er goed uit en zijn nog lekker ook! 🙂
      Veel succes ermee, als je nog vragen hebt laat je maar iets weten
      Groetjes



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: