h1

Surinaams Stoofpotje oftewel Duiveltjesvlees

26 mei 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag nog eens ’n experimentje. ’n Recept wat ik al langer had maar dat ik eigenlijk nooit heb durven maken
wegens de hele rare ingrediëntenlijst … nu, laat dit jullie niet afschrikken, het was lekker.
De zoon heeft er goed van gegeten en het ventje neemt morgen nog ’n overschot mee naar het werk, moest het niet gesmaakt hebben, zou hem dit zeker niet doen!
Ingrediënten
500 gr kalkoenreepjes (ik neem de gevogeltje reepjes voor de wok van Colruyt)
2 knoflookteentjes fijngesnipperd
2 grote uien fijngesnipperd
1 klein bakje champignons in fijne stukjes gesneden
1 el nasi of bamikruiden (ik heb deze gevonden in de delhaize)
2 dl room
1 dl volle melk
4 el balsamico-azijn
6 el ketjap manis (zoete soya-saus)
6 el tomatenketchup
2 el pindakaas met stukjes
1 el luikse stroop
2 tl sambal
Bereidingswijze
Het vlees uitbakken in 2 el olie, als het vlees niet meer roze ziet, de uien en de look toevoegen en alles laten bakken tot het
het begint te kleuren.
Hierna de champignons toevoegen en ook laten bakken. De nasi-kruiden toevoegen en alles goed onder elkaar roeren.
Even van het vuur afnemen en dan de balsamico-azijn, ketjap, tomatenketchup, pindakaas, stroop en sambal toevoegen.
Terug op het vuur zetten en even laten inkoken.
De room en de melk toevoegen en zeker ’n uurtje laten pruttelen op ’n zacht vuurtje.
Wij hebben dit vandaag met rijst gegeten.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: