h1

Pistolets

29 mei 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag mijn eerste echte pistolets gebakken en ze waren wel lekker, nog ’n beetje zachter dan pistolets van de bakker, maar voor ’n eerste poging zeker niet slecht!
Hoe hebben wij dit gemaakt …
Ingrediënten
500 gr witte patentbloem
25 gr verse gist
15 gr honing
15 gr olijfolie
10 gr zout
280 ml lauw water
Bereidingswijze
Gist in water oplossen en onder de bloem mengen met zout en olijfolie en goed kneden in de keukenmachine voor ’n kwartiertje ongeveer.
Alles 60 min. laten rusten op warme plaats afgedekt met keukenhanddoek tot volume verdubbeld is. Voorzichtig deeg in rol open rollen nogmaals een uurtje laten rusten.
Nog 10 min. laten rusten en de oven voorverwarmen op 200° C. Kommetje met water in de oven zetten voor uitdrogen en dan zo’n 10 à 15 min. bakken.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: