h1

Ovenschotel van Kip en Broccoli

31 mei 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag ’n heel wat simpelere foto en gerecht dan gisteren … maar toch ook lekker hoor!
Restverwerking was het, ik had nog wokreepjes kalkoen en ’n bakje champignons en ’n broccoli in de frigo liggen en dit is het gerechtje geworden.
’n Heel gewoon doordeweeks gerecht.
Ingrediënten
1 ui fijngesnipperd
500 gr kalkoenreepjes (ik gebruik de wokreepjes van de collruyt)
1 broccoli in kleine roosjes gesneden
1 bakje champignons in schijfjes gesneden
zout, peper en kipkruiden
1 el kipbouillon van Piet Huysentruyt
1 klein doosje room
Geraspte kaas voor het gratineren
125 ml melk
Maïzena
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °.
Stoom de broccoli beetgaar en hou even aan de kant.
Verwarm wat olijfolie in ’n hoge pan en fruit de ui hierin aan.
Voeg de kalkoenreepjes toe en strooi er peper, zout en kipkruiden over.
Bak het goudbruin en voeg halverwege de champignons toe zodat deze ook mooi meebruinen.
Als alles goed gebakken is de lepel kipbouillon toevoegen en even laten meebakken.
De room en de melk toevoegen en ’n beetje laten inkoken.
Eventueel binden met dat Maizena.
De broccoli toevoegen en alles mengen en overbrengen in ’n ovenschaal.
De kaas erover verdelen en laten gratineren tot dit ’n mooi korstje heeft gekregen.
Wij hebben er gebakken aardappeltjes bij gegeten.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: