h1

Gehakt-koolschoteltje

7 juni 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag ’n ovenschoteltje met gebakken patatjes erbij.
’n Gehakt met witte kool in witte saus schoteltje.
Heel gemakkelijk te maken en één van de favorieten van het ventje.
Hoe hebben we dit gemaakt ?
Ingrediënten
500 gr gehakt
300 gr fijngesneden witte kool
Peper, zout en nootmuskaat
Lepeltje kippenbouillon Piet Huysentruyt
Dolce Vita kruiden Piet Huysentruyt
40 gr boter
40 gr bloem
1/2 l volle melk
1 knorr italiano bouillonblokje
2 el fijngesnipperde peterselie
Bereidingswijze
500 gr gehakt rul bakken in een weinig boter. Als het niet meer roze ziet wat water bijvoegen, de lepel kippenbouillon, de dolce vita kruiden en wat peper en zout. Nog even laten doorkoken zodat het gehakt niet meer te vettig is.
Het gehaktmengsel overbrengen in ’n vuurvaste schotel.
De oven voorverwarmen op 200 °.
De witte kool kruiden met peper, zout en nootmuskaat en gaarstomen in ’n bodempje water.
De kool over het gehaktmengsel verdelen.
Daarna ’n witte saus maken. De boter laten smelten en de bloem erbij voegen.
Eventjes laten bakken zodat je ’n roux bekomt.
De melk toevoegen en de roux goed vermengen met de melk.
Het bouillonblokje toevoegen en bijkruiden met peper, zout en nootmuskaat.
De saus goed laten inkoken en de peterselie toevoegen.
De saus verdelen over het gehakt-groentemengsel en de schotel in 20 minuten in de oven doorwarm laten worden.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: