h1

Romige visgoulash

9 juni 2010

Het Heksenketeltje

Nog iets wat ik nog nooit gemaakt had, en het was ’n voltreffer! Ik had nog redelijk wat over, dus morgen nog eens eten hiervan …
En op zich was het redelijk vlug klaar en helemaal niet moeilijk om te maken.
Ingrediënten
1 el olijfolie
100 gr kleine spekblokjes
2 uien, fijngesneden
1 paprika, in fijne stukjes gesneden
250 gr verse champignons in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook uitgeperst
2 el tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
1 blik water
1 bouillonblokje italiano van Knorr
1 tl zoet paprikapoeder
1 tl thym
1 tl suiker
1 klein doosje room
Peper en zout
600 gr kabeljauw in blokjes van 2 à 3 cm gesneden
Bereidingswijze
De olie verhitten en hierin de spekblokjes lichtbruin bakken.
De uien en paprika toevoegen en vijf à tien minuten laten bakken tot ze zacht beginnen te worden.
De champignons toevoegen en even laten meebakken.
De tomatenpuree en tomatenblokjes toevoegen en het water.
Goed doorroeren en het bouillonblokje toevoegen, samen met paprikpoeder, thym en suiker.
’n Twintigtal minutjes laten sudderen.
Daarna de room toevoegen en even laten inkoken.
Proeven en afkruiden met zout en peper.
Daarna de kabeljauw toevoegen en in 10 à 12 minuten laten gaar worden.
Eventueel nog bijkruiden naar smaak.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: