h1

Broccoli in melksaus

15 juni 2010

Het Heksenketeltje

Deze week zullen jullie weinig culinaire hoogstandjes krijgen van huize Heks. Deze heks is met haar nieuwe job begonnen en het kleine monster zijn examens zijn begonnen ….
Vandaag dus weer iets makkelijks, gebakken varkenlapjes met gekookte patatjes en broccoli in melksaus.
Hoe maken wij deze broccoli:
Ingrediënten
500 gr broccoli, zuivergemaakt en in roosjes gesneden
40 gr boter
40 gr bloem
250 ml melk
250 ml room
1 el kippenbouillon van Piet Huysentruyt
Peper, zout en nootmuskaat
2 el verse fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
De broccoli beetgaar stomen en kruiden met wat zout, peper en nootmuskaat.
Dan maken we de melksaus.
De boter smelten en de bloem toevoegen en even laten doorkoken tot dit goed gebonden is.
De melk en de room toevoegen alsook de kippebouillon en laten inkoken tot je ’n dikkere saus krijgt.
Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en de peterselie toevoegen.
Broccoli eronder mengen en smullen maar.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: