h1

Spaanse hamburgers met zoete aardappelen

20 juni 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag ben ik de hele voormiddag met de poets bezig geweest en de hele namiddag met zoonie voor zijn examen van morgen.
Dus het ventje heeft gekookt, en het was lekker!
Hij had ’n soort van spaanse hamburgers gemaakt met gegrilde zoete aardappelen.
Ingrediënten
600 gr gemengd gehakt
2 teentjes look, fijn gehakt
1 vierde deel van ’n rode paprika, fijn gehakt
1 sjalot, fijngehakt
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder – zoet
Peper en zout
Klein busseltje koriander, fijngehakt
1 ei
Paneermeel
Vier grote zoete aardappelen, geschild in grote stukken en gaargekookt
Bereidingswijze
Alle ingrediënten voor de hamburgers goed onder elkaar mengen en hiervan platte hamburgers maken.
Wij hebben er acht kunnen maken hiervan.
Op de gril leggen en laten bakken.
De aardappelen op ’n ingevette grillpan leggen en ook ’n bruin kleurtje laten krijgen, afkruiden met peper en zout.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: