h1

Mac and Cheese

28 juli 2010

Het Heksenketeltje

Hier had ik dus de hele dag al zin in, dus hebben we het maar gemaakt, doodgewone macaroni met ’n mozarella roomsauske.
Heel simpel te bereiden en zeker ’n hit bij kids … Je kan eventueel nog hamblokjes of uitgebakken spekblokjes toevoegen naar wens.
Ingrediënten
200 gr pasta
40 gr boter
40 gr bloem
2 dl volle melk
3 dl room
1 el Piet Huysentruyt groentenbouillon
2 el verse peterselie, fijngesnipperd
1 el bieslook, fijngesnipperd
Peper, zout en jaja nootmuscaat, maar niet teveel, hé mie …
100 gr geraspte mozarella
Bereidingswijze
In ruim gezouten water de pasta gaarkoken.
Voor de saus, smelt je de boter en voeg je er daarna de bloem aan toe, totdat je ’n mooi gebonden roux krijgt.
Hierbij voeg je de melk en die roer je door tot je ’n mooie gladde saus krijgt.
De kipbouillon toevoegen en goed onder de saus roeren.
Daarna voeg je de room toe en roer je de saus goed glad.
Afkruiden met peper, zout en nootmuskaat naar wens.
Van het vuur af de kaas toevoegen en goed onderroeren.
Pasta afgieten en onder de saus mengen.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: