h1

Kip uit de oven met Ratte patatjes met rozemarijn

31 juli 2010

Het Heksenketeltje

De kinderen mochten kiezen vandaag en ze hebben gekozen voor ’n gebraden kippeke met aardappeltjes uit de oven.
De kleine dame wou puree en die hebben we dan ook maar gemaakt. Samen met ’n grote pot appelmoes hebben we lekker gegeten.
Ingrediënten
1 goede hoevekip van ongeveer 1,5 kg
Goede boter
Olijfolie
Peper, zout en Kipkruiden
1 kg ratte-aardappeltjes
2 grote ajuinen, in acht gesneden.
1 stokjes rozemarijn
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 220 graden.
’n grote ovenschotel insmeren met olijfolie en goed wat goede boter.
De kip afwassen en goed droogdeppen, en insmeren met peper, zout en kipkruiden.
Niet te zuinig zijn met de kruiden.
De kip in de ovenschotel leggen en nog besprenkelen met wat olijfolie en insmeren met boter (zo krijg je ’n krokante korst).
De ratte-aardappeltjes in kleine ronde stukjes snijden (niet schillen) en in ’n kom doen, hierover wat knoflook olijfolie doen, samen met goed wat zout en de fijngesnipperde rozemarijn.
Na ’n twintigtal minuten de aardappelen en de ajuin bij de kip voegen en nog ’n veertigtal minuten laten bakken tot alles gaar, krokant en goudbruin ziet.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: