h1

Muffins met Bosbessen en Witte Chocolade

4 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag heb ik Muffins gemaakt, met bosbessen en witte chocolade. Het recept heb ik van de site cherryfizz.nl van Gonny. Bedankt voor het lekkere recept … ze hebben er hier al van zitten te smullen. Ik heb niet veel veranderd aan het recept, hieronder mijn versie.
Ingrediënten (voor 24 stuks):
375 gram bloem
110 gram suiker
1 el bakpoeder
95 gram rietsuiker
125 gram gesmolten roomboter
3 eieren
250 ml melk
200 gram bosbessen
120 gram witte chocolade pallets van Callebaut
1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C en plaats papieren vormpjes in ’n diepe muffinschaal van twaalf stuks. (Je moet dus twee keer bakken, maar geen nood … Op geraken deze cakeskes wel!)
Zeef de bloem, de twee soorten suiker, vanillesuiker en het bakpoeder boven een kom.
In ’n aparte kom de eieren mengen met de melk en de gesmolten boter. Dan deze mengeling goed mengen onder de droge ingrediënten.
Daarna de bosbessen en de chocolade er voorzichtig ondermengen.
Het deeg in de vormpjes verdelen, ’n cm van de bovenkant afblijven ongeveer.
In de oven bakken voor ’n vijfentwintigtal minuten tot de muffins lichtbruin zijn.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: