h1

Moelleux au Chocolat

4 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Het is te merken dat ik vandaag ’n halve dag verlof had … Het is verwend dag hier geweest. Zojuist hebben de kids nog moelleux au chocolat gegeten naar ’n recept van Piet Huysentruyt.
Ik had deze namiddag het deeg al gemaakt.
Wat is dit voor iets, ’n soort van cakeje dat in ’n potje wordt gemaakt, de buitenkant is krokant en gebakken, de binnenkant is lopende chocolade, … ’n echt favorietje hier en helemaal niet zo moeilijk te maken.
Ingrediënten
3 eieren
150 gr suiker
40 gr melkchocolade
40 gr fondantchocolade
100 gr roomboter gesmolten
40 gr zelfrijzende bloem
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 180 °.
De eieren en de suiker schuimig kloppen, ik doe dit zeker ’n tiental minuten, zodat het volume zeker verdrievoudigd is en je ’n luchtig beslag hebt.
Ondertussen laat je de chocolade au bain marie smelten.
Als het eimengsel luchtig is, voeg je de chocolade toe en mengt deze goed.
De boter toevoegen en ook de bloem.
Dan het beslag in de frigo zetten voor ’n paar uur, beter is zelfs ’n hele nacht, maar zolang konden ze hier niet wachten …
Als je de cakejes wil gaan bakken neem je de vormpjes en vet deze in, waarna je er suiker in doet en zo het vormpje hier helemaal mee bedekt.
Het beslag erin doen (zeker niet meer dan drie vierde van het vormpje)
’n veertiental minuten laten bakken. Ik gebruik vormpjes van ’n doorsnede van ongeveer 7cm, moest je grotere vormpjes nemen moet je de baktijd aanpassen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: