h1

Stoofvlees

4 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag stond er stoofvlees op de menu, met zelfgemaakte frietjes en zelfgemaakte mayonnaise.
Ze hebben nogal gegeten, de kleine dame en heer en de grote heer hebben onder hun drie bijna 1 kg vlees op …. Dus lekker was het wel …
Ingrediënten
1 kg mager rundsstoofvlees in kleine stukjes gesneden
2 dikke uien in vier gesneden en dan in reepjes gesneden
2 el boter
Peper en Zout
4 el Honing
4 el Bruine suiker
750 ml Piedboeuf Bruin Tafelbier
Maizena
Bereidingswijze
In ’n creuset pan het stoofvlees aanbakken in de boter tot het ’n mooi bruin korstje krijgt, met deze hoeveelheden doe je dat beter in een paar keer, als het bruin ziet, goed kruiden met peper en zout.
Uit de pan halen en even apart houden.
In het achtergebleven braadvet de ajuinen zacht laten worden.
Het stoofvlees er terug bij doen, samen met het bier en de suiker en de honing.
Zeker twee uur laten sudderen tot het vlees mals is.
Moest het niet genoeg ingedikt zijn kan je nog binden met Maizena.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: