h1

Ovenschotel met Prei, Gehakt en Mozarella

5 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag nog eens ’n ovenschoteltje gegeten. Eentje met gehakt, jonge prei en mozarellakaas.
Het ging er goed in, ze is tot de laatste schep opgegaan …
Ingrediënten
700 gr gemengd gehakt
Eventueel lookpoeder
1 bot jonge prei (5 stuks) in ringen van ongeveer 1 cm gesneden
1 el boter
2 kl kipbouillon Piet Huysentruyt
1 dl water
2 dl volle melk
2 dl room
Peper, zout en nootmuskaat
150 gr mozarella
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 250°.
Bak het gehakt rul in ’n wok, tot dat dit niet meer roze ziet, eventueel wat bijkruiden, ik doe er altijd wat peper en zout en ’n beetje look bij.
Dit gehakt mag je dan onderaan de ovenschotel leggen.
Dan laat je ’n klontje boter smelten en stooft hier de prei beetgaar in. Het water toevoegen en de kipbouillon. Dit even laten doorkoken. Dan de melk en de room toevoegen en goed laten inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Goed bijkruiden met peper en zout en nootmuskaat.
Van het vuur af doe je nog 50 gr mozarelle in de saus.
Dit preimengsel verdelen over het gehakt.
De rest van de mozarella over de prei verdelen en de schotel 20 minuten laten gratineren in de warme oven.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: