h1

Spaghettisaus

6 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Zeg nu zelf, wat is er lekkerder op ’n vrijdagavond, na ’n werkweek, dan ’n lekkere zelfgemaakte spaghetti. Hier gaat dat er altijd in … Bij iedereen … En zo moeilijk is het niet te maken.
Ik had de saus gisterenavond al gemaakt zodat ze goed lang kon pruttelen en zodat we vandaag vlug konden eten.
Ik had ’n iets andere variant dan normaal maar ze was zo mogelijk nog beter … Deze houden we erin …
Ingrediënten
800 gr gemengd gehakt
4 kleine snackpaprika’s (zo van die oranje in ’n doosje – bij collruyt te krijgen), gesnipperd
2 grote ajuinen, gesnipperd
4 teentjes look, gesnipperd
1 el gedroogde oregano
1 glazen fles gezeefde tomaten (700 ml)
1 blik gepelde tomaten
3 bouillonblokjes knorr italiaanse kruiden
Peper, zout en extra oregano
Bereidingswijze
De ajuin, oregano en paprika glazig aanbakken in wat olijfolie. Hierna het gehakt toevoegen en rul bakken tot het niet meer rozig ziet.
De fles gezeefde tomaten toevoegen, de fles nog eens half vullen met water en dit ook toevoegen.
Daarna het blik tomaten erbij doen alsook de bouillonblokjes.
Dit zeker twee uur zachtjes laten sudderen.
Naar keuze bijkruiden met peper, zout en lookkruiden en oregano.
Mijn saus is altijd goed afgekruid, maar dit is iedereen zijn eigen smaak.
Serveren met spaghetti, vers stokbrood, goede boter en geraspte mozarella.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: