h1

Pecankoekjes

7 augustus 2010

Het Heksenketeltje

OhOhOh dit is ’n blijvertje. Dit zijn nu echt mijn soort van koekjes … Het zijn pecannootkoekjes, maar ik had niet genoeg pecan’s meer over dus heb ik ze versierd met ’n walnoot, maar de smaak is toch écht wel pecan.
Hoe maken we dit lekkers :
Ingrediënten
1 ei
150 gr suiker
1/2 tl Natrium Bicarbonaat
150 gr gesmolten boter
1/2 tl bakpoeder
125 gr gemaken pecannoten (heel fijn gemalen)
300 gr zelfrijzenden bloem
Bereidingwijze
Het ei met de suiker schuimig kloppen.
Hierbij de gesmolten boter voegen.
Dan met de deegklopper het bakpoeder, gemalen pecannoten en de bloem eronder mengen totdat je ’n mooi stevig kruimelig deeg krijgt.
Nog eens goed met de hand kneden en dan afgedekt met plastic folie 30 minuten laten rusten in de frigo.
Daarna nog eens doorkneden en terug 30 minuten laten rusten in de frigo.
De oven voorverwarmen op 175 graden.
Het deeg uit de frigo halen en balletjes vormen ter grootte van ’n ei. Deze tussen je handpalmen iets platdrukken en op ’n bakplaat leggen waarop je ’n bakpapier gelegd hebt.
Ik heb uit dit deeg 25 koekjes gekregen.
Op elk koekje ’n noot leggen en iets indrukken.
In de oven 25 à 30 minuten laten bakken.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: