h1

Turkse Pizza of Lahmacum

7 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag waren we naar de Multiculturele Markt in Antwerpen geweest, en het avondeten hebben we dan maar in dezelfde tijd verdergezet.
Ik had zelf Turkse Pizza’s gemaakt.
Het resultaat was echter maar zozo vonden we. Op zich wel lekker, maar nogal machtig en nogal ’n taai deeg.
Ingrediënten
Deeg
375 gr bloem
200 gr lauw water
4 gr gist
4 gr zout
Vulling
1 gele paprika, heel fijn gesnipperd
1 rode paprika, heel fijn gesnipperd
2 uien, heel fijn gesnipperd
6 el bladpeterselie, heel fijn gesnipperd
1 tl sambal
3 tl zoete peperpuree (te koop in de turkse winkel onder de naam tatli biber salcasi) – kan ook zonder
500 gr gehakt
1 doos gepelde tomaten, heel fijn gehakt
Peper en zout
2 volle tl boter
Alles voor de vulling goed onder elkaar mengen.
Voor het deeg meng je in de keukenrobot alle ingrediënten goed onder elkaar tot je ’n soepel deeg krijgt.
Laat het afgedekt ’n 45 minuten rijzen.
De oven voorverwarmen op 180 °
Dan maak je er 12 bolletjes van van ongeveer 50 gr.
Met je vingers vorm je deze bolletjes tot pizzabodempjes van ongeveer ’n tiental cm doorsnee.
Als je dit gedaan hebt laat je het nog ’n twintigtal rijzen onder ’n handdoek.
De vulling erover verdelen en de pizza’s op ’n bakplaat plaatsen die je ingeboterd hebt.
25 minuten laten bakken.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: