h1

Pasta met Spinazie, Italiaanse Ham en Champignons

9 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag heeft de rest van de familie hier blinde vinken gegeten met gebakken patatjes en bloemkool in mozarellakaas saus, en als ik iets niet graag heb is het dat soort van eten … Dus heb ik voor mezelf ’n vlugge pasta in elkaar gezet.
Hoeveelheden zijn voor één persoon. Ik had nog wel redelijk wat overschot, en dat heeft onze Bud opgegeten, hij vond het ook lekker …
Ingrediënten
2 schijven Italiaanse Hesp, fijn gesnipperd
1/2 ajuin, fijn gesnipperd
5 champignons, in fijne blokjes gesneden
’n Handvol verse spinazie in reepjes gesneden
100 gr pasta naar keuze
Klein doosje Room
Kipbouillon van Piet Huysentruyt
Peper, zout, beetje knoflookpoeder en Peterselie
Bereidingswijze
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
Ondertussen maken we de saus.
In ’n grote kom leg je de gesnipperde spinazie en je zet deze kom even aan de kant.
In een beetje boter bak je de hesp lichtjes aan, als deze begint te bruinen voeg je de ajuin toe.
Als deze zacht begint te worden voeg je de champignons toe.
Goed laten bakken. ’n Klein klein beetje water toevoegen voor het aanbaksel los te maken.
De room toevoegen alsook de bouillon.
Goed laten inkoken en afkruiden met peper, zout, knoflookpoeder en de peterselie.
Als de pasta gaar is, giet je hem af en schep je hem onder de rauwe spinazie.
Hierover verdeel je de saus en dan meng je alles goed.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: