h1

Italiaanse Pastaschotel

10 augustus 2010

Het Heksenketeltje

De kids en het ventje hadden vandaag koteletten met boontjes in witte saus en kroketje. Weer zoiets van eten wat ik écht niet graag heb … En ik had geen brood voor het manneke voor morgen, dus heb ik ’n pasta gemaakt, zodat hij voor morgen middag iets warm heeft op het werk. Het was echt ’n meevallekere.
Ingrediënten
1 ui fijngesnipperde
1 courgette in fijne stukjes gesneden
250 gr gemengd gehakt
3 el pesto rosso (bertolli)
Goed wat peper, zout, basilicum en oregano
1 blik gepelde tomaten in stukjes
100 gr geraspte mozarella
2 el tomatenketchup
Klein potje room
300 gr gedroogde pasta (spirelli)
Bereidingswijze
De pasta gaarkoken volgens de verpakking en ondertussen de saus maken.
De ui en courgette aanstoven in wat boter totdat ze zacht zijn, het gehakt toevoegen en rul bakken.
Als het gehakt niet meer roze ziet de kruiden toevoegen alsook de pesto.
Even laten doorbakken.
De gepelde tomaten toevoegen, eventueel ’n beetje water om de saus wat te verdunnen.
Even laten inkoken.
De kaas toevoegen alsook de room.
Goed laten doorwarmen tot je ’n mooie gebonden saus krijgt.
Onder gekookte pasta mengen.
Je kan dit eventueel ook in ’n ovenschotel doen en dan laten gratineren onder de grill met wat extra geraspte mozarella.

 Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: