h1

Risotto met gestoofde Prei, Spekjes en Rode Pesto

12 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag nog eens ’n risotto gemaakt. Ik had nog rode pesto over van de ovenschotel van eerder deze week, en der lagen nog drie preien en ’n bakje spekblokjes dat bijna opmoest. Vandaar deze ‘creatie’. Geslaagd volgens mij, dus hou ik hem erin …
Ingrediënten
150 gr spekblokjes
3 stukken prei, in kleine stukjes gesneden
Wat verse roomboter
1 el olijfolie
300 gr risotto rijst
1 dl witte wijn
2 el rode pesto van Bertolli
1 liter kippenbouillon (Piet Huysentruyt)
75 gr Mozarella kaas geraspt
Bereidingswijze
In ’n pad de spekblokjes bruin aanbakken (ik doe hier nooit extra vetstof bij).
Uit de pan halen en op ’n bord leggen.
In ’n klontje boter de prei aanstoven. Niet overgaar laten worden.
Dan neem je ’n pan met ’n dikke bodem (ik heb ’n soort wokpan van Tefal).
Hierin doe je de olijfolie, 1/3 van de prei en de rijst.
Je laat de rijst even ‘bakken’ in de olijfolie. Je roert rond tot elk korreltje omgeven is door olie.
Dan giet je de wijn erbij en laat deze helemaal inkoken.
Voeg de rode pesto toe en 2 pollepels kipbouillon.
Laat op ’n zacht vuurtje verder sudderen. Elke keer bouillon toevoegen als de vorige bouillon op is.
Neem je tijd hiervoor, regelmatig roeren, afhankelijk van de rijst kan dit 20 tot 25 minuten duren.
De rijst moet smeuig zijn.
Voeg als de rijst bijna gaar is het spek toe, alsook de rest van de prei.
Laat nog even doorkoken tot de rijst al dente is. Haal van het vuur, kruid goed bij met peper en zout en voeg de Mozarella toe.
Goed doorroeren en serveren.

Smakelijk!
Peper en zout

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: