h1

Garnaalkroketten

14 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag heeft het ventje gekookt en hij had zelf garnaalkroketten gemaakt. Amai wat hebben we gesmuld! Daar kan geen enkele garnaalkroket tegen op, zelfs niet die van ’n restaurant. Hij had er zijn werk van gemaakt, zelf de garnalen gepeld, bouillon getrokken van de garnaalkopjes enzo nog vanalles, hij heeft me duidelijke uitgelegd hoe hij ze gemaakt heeft … We hebben er wel veel over, dus die gaan de diepvries in, voor ’n ander keertje!
Ingrediënten
1,2 kg ongepelde garnalen
(200 gr van de garnalekopjes bewaren voor de bouillon te maken)
18 blaadjes gelatine
2 eigelen
120 gr bloem
500 ml volle room
80 gr roomboter
750 ml volle melk
2 eieren losgeklopt
Panko (japans paneermeel) of gewoon paneermeel
Bereidingswijze
Doe de garnaalkopjes in de melk en laat ze op ’n zacht vuurtje ’n 20-tal minuten garen. De melk mag zeker niet koken.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Maak ’n roux van de boter met de gezeefde bloem en doe er beetje bij beetje de melk bij.
Zeef de bloem zeker voor geen brokjes in het mengsel te hebben.
Voeg als de melk helemaal is opgenomen de gelatineblaadjes toe.
Meng de eigelen met de room en voeg bij de saus.
Laat even goed doorkoken tot je ’n mooie dikke saus hebt zonder klonters.
Voeg van het vuur af de garnalen toe.
Stort het geheel in ’n grote ovenschaal en laat die afkoelen in de frigo (zeker voor ’n uur of vier).
Snij het mengsel in stukken van de gewenste grootte.
Klop twee eieren los in ’n diep bord en in ’n ander bord doe je paneermeel of Panko.
Haal je garnaalkroket eerst door het ei en daarna door het paneermeel.
Wij hebben dit twee keer herhaald voor ’n mooi korstje te krijgen.
Laten bakken in ’n frietketel op 170 graden tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveren met gefrituurde peterselie.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: