h1

Vanillecupcake met Frambozenvulling en Witte Chocolade Frosting

14 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag nog eens cupcakes gemaakt. Een specialleke deze keer, en zoals beloofd voor Annemie, ’n foto en recept …. Ik hoop dat het inspiratie geeft!
Op zich was dit niet zo moeilijk . Ik had ’n receptje gevolgd van Shelly Kaldunski, maar zij had gewoon de vanillecupcake met de witte frosting, ik heb ze dan nog gevuld met frambozengelei.
Ingrediënten
Cupcakes
160 gr patentbloem (gewone witte bloem)
1 1/4 tl bakpoeder
1/4 tl zout
170 gr suiker
90 gr roomboter
2 eieren
1 tl vanille-extract
80 ml volle melk
Frosting
2 eiwitten
120 gr suiker
Snufje zout
150 gr zachte roomboter
80 gr witte chocolade stukjes
Vulling
Frambozengelei van ’n goede kwaliteit
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de boter samen met de suiker romig (zeker voor ’n vijftal minuten).
Meng in ’n andere kom de bloem die je gezeefd hebt, het bakpoeder en het zout.
Mix door het botermengsel één voor één de eieren en het vanille-extract.
Het volgende ei pas toevoegen als het eerste ei volledig is opgenomen.
Dan meng je om beurt ’n deel bloem en ’n deel melk onder het botermengsel.
Goed doorkloppen tot alles is opgenomen.
Verdeel het beslag in 12 cupcake-vormpjes en laat ’n twintigtal minuten bakken in de oven.
Laat afkoelen voor je verder gaat met de frosting en de cupcakes te vullen.
Voor het vullen haal je ’n deeltje van de cupcake eruit met ’n appelboor. Hou dit deeltje bij.
Vul het gaatje met de frambozengelei en doe het weer dicht met het cake-deeltje.
Voor de frosting laat de chocolade au bain marie smelten en dit laat je licht afkoelen.
Maak een meringue van de eiwitten en de suiker.
Dit moet je zeker ’n tiental minuten kloppen tot de suiker volledig is opgenomen.
Voeg de zachte boter en het zout toe. Het mengsel zal terug wat ‘slapper’ worden maar je moet goed blijven doorkloppen, het wordt vanzelf weer steviger.
Als laatste meng je er de gesmolten chocolade onder.
Versier de cupcakes met dit chocolademengsel.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: