h1

Italiaanse Rijstschotel

18 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag heb ik ’n Italiaanse Rijstschotel gemaakt, van de restjes van groenten die ik nog in de frigo had liggen.
Volgens de grote mijnheer was het heel lekker, en ik vond het zelf ook wel goed te doen …
Niet zo heel moeilijk klaar te maken, maar wel ’n paar ‘aparte’ ingrediënten …
Ingrediënten
Knoflookolie
1 ui, fijngesnipperd
1 courgette
1 aubergine
Zout
500 gr gemengd gehakt
1 blik gepelde tomaten
100 ml rode wijn
1 laurierblad
1 kaneelstokje
Versgemalen peper
2 zakjes snelkookrijst
Geraspte mozarella
40 gr boter
40 gr bloem
2 dl room
3 dl volle melk
1 bouillonblokje
Bereidingswijze
Snij de aubergine en courgette in schijfjes en bestrooi ze met zout en laat ze even aan de kant staan.
Ondertussen de saus maken.
Het gehakt rul bakken in wat olie en dan de ui erbij doen tot deze zacht begint te worden.
Ongeveer drie minuten laten sudderen.
Voeg de tomatenblokjes toe, de wijn, het laurierblad en het kaneelstokje.
Goed kruiden met peper en zout en laat onafgedekt vijftien minuten sudderen. Zeker niet langer omdat anders de smaak van de kaneel te overheersend wordt.
Ondertussen de rijst gaarkoken.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Dan moet je ’n bechamel saus maken.
Boter laten smelten, bloem erbij doen en even laten ‘bakken’.
De melk en room toevoegen en het bouillonblokje.
Goed kruiden met peper en zout en even laten doorkoken tot de saus goed dik is.
De courgetten en aubergines in de knoflookolie bakken tot ze goudbruin zien.
Dan kan je de schotel samenstellen.
Eerst ’n laag tomatensaus met gehakt. Daarop leg je de courgetteschijfjes en daarover één zakje gekookte rijst.
Daarna weer ’n laag tomatensaus, daarover rijst en daarover de aubergineschijfjes.
De witte saus erover gieten en de geraspte mozarella erover doen.
Ongeveer ’n half uurtje in de oven plaatsen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: